Coronamaatregelen

Specifieke maatregelen bij binnensportverenigingen


UPDATE SEIZOEN 2022

 

Momenteel kan er weer normaal worden gevolleybald en zijn er geen restricties i.v.m. het coronavirus. Dit betekent dat alle trainingen en wedstrijden net zoals vroeger door kunnen gaan en alle eerdere geldende maatregelen niet meer gelden. 

 

 


 Na een bewogen jaar mogen we eindelijk weer volleyballen. Al is corona nog niet verdwenen, er kan steeds meer. Om jullie goed op de hoogte te houden van de geldende maatregelen, plaatsen we hier een kort overzicht van alle benodigde informatie omtrent corona. 

 

Op de website van het RIVM is de laatste informatie te vinden. Voor het volledige overzicht van de maatregelen voor de sport kunt u op de website van de Rijksoverheid kijken.

 

 


UPDATE 6 NOVEMBER 2021

 

Zoals jullie intussen allemaal weten zijn op de laatste persconferentie de maatregelen aangescherpt. Helaas treft dit ons ook als binnensportvereniging.

 

Het is vanaf 6 november verplicht om een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een negatieve testuitslag te laten zien om te kunnen sporten. (Dit geldt niet voor leden tot 18 jaar.)

Dus GEEN zelftest.

 

Wij moeten zelf gaan controleren in de sporthal (richtlijn bvSport) en medewerkers van bvSport gaan steekproefsgewijs  controleren of dit ook echt gedaan wordt.

 

Wij hebben daarom als bestuur besloten om hierop te controleren en we dus een Corona Toegang Bewijs (CTB) controle gaan uitvoeren.

 

 

Neem dus als je gaat volleyballen je QR code of testbewijs mee.

 

Ben je niet gevaccineerd of heb je geen herstelbewijs laat je dan testen door een afspraak te maken op website https://www.testenvoortoegang.org/

De dichtstbijzijnde test-locatie zal voor (bijna) iedereen waarschijnlijk op De Markt in Dokkum zijn.

 

Publiek: De CTB  geldt ook voor publiek .

 

Jeugd: ouders die de jeugd naar volleybal brengen en halen en direct weer de hal uitgaan, hoeven geen CTB bewijs te tonen. Blijf je bij de training dan is hiervoor ook het CTB bewijs verplicht.

 

Trainers/coaches/vrijwilligers: deze hoeven geen CTB bewijs. Dit geldt uiteraard niet voor als je een wedstrijd gaat spelen.

 

Wij betreuren het als bestuur dat e.e.a. op deze wijze geregeld moet worden, maar helaas het is niet anders.

 

 


UPDATE SEPTEMBER 2021

  • Per 26 juni mogen alle leeftijdscategorieën weer in competitieverband spelen;
  • Wedstrijden zijn voor iedereen toegestaan en publiek is bij amateurwedstrijden en -trainingen welkom (met inachtneming van de anderhalve meter afstand en met vaste zitplaatsen);
  • Sportlocaties mogen weer honderd procent van hun capaciteit op anderhalve meter afstand gebruiken;
  • Niemand hoeft tijdens het sporten onderling afstand te houden als dit de sportbeoefening in de weg staat;
  • Voor sportkantines gelden de regels zoals die voor de horeca gelden.
  • De kleedkamers en douches mogen weer gebruikt worden. Uiteraard met inachtneming van de basismaatregelen.
  • Vanaf 26 juni is de mondkapjesplicht grotendeels vervallen. Zo ook bij de sport. Alleen waar de 1,5 meter niet gehandhaafd kan worden blijft de mondkapjesplicht gelden.
  • Voor meer informatie kunt u op Nevobo.nl een volledige FAQ met veelgestelde vragen en een protocol verantwoord sporten vinden.